Laptisor de matca pur disponibil online
Produse / Categorii de produse
Ulei de Krill 500 mg

Ulei de Krill 500 mg

Ulei de Krill 500 mg
71.00 lei
buc

Producator: Bioglan

Ulei de Krill 500 mg

Uleiul de krill contine acizi grasi omega-3, fosfolipide, colina (vitamina hidrosolubila) si astaxantina. Toate acestea imbunatatesc starea de sanatate a inimii, sistemului circulator, a oaselor, creierului, al muschilor si al ligamentelor. Sunt extrem de benefice si pentru starea de sanatate a organismului femeilor. Fosfolipidele sunt constiuenti organici moleculari ai tuturor celulelor creierului si ale intregului organism. De asemenea, astaxantina, cel mai puternic antioxidant cunoscut in prezent, limiteaza actiunea radicalilor liberi care descompun acizii grasi din membranele celulare, protejand astfel celulele organismului de distrugere prin oxidarea lipidelor. Acest lucru este important din punct de vedere al corectitudinii semnalelor transmise prin intermediul membranei celulare precum si al schimbului de substante de la nivelul acesteia. Toate acestea au facut din uleiul de krill unul dintre cele mai populare suplimente alimentare ce contine acizi grasi omega-3.

Ulei de Krill 500 mg

Tot mai multi dintre cei care consuma suplimente alimentare cu omega-3 trec de la uleiul de peste la uleiul de krill. Acesta este un produs de o calitate mult superioara pentru simplul fapt ca are in componenta fosfolipide care au o biodisponibilitate mult mai eficienta, intreg organismul putand utiliza acest tip de substante mult mai rapid. In plus contine si cel mai puternic antioxidant cunoscut, astaxantina, care nu se afla in compozitia uleiului de peste. Astaxantina protejeaza de oxidare acizii omega-3 din compozitia uleiului de krill, impiedicand in acest fel descompunerea lor. Astfel uleiul de krill nu are acel gust care staruie al uleiului de peste si nici nu provoaca eructatii, lucru des intalnit la uleiul de peste, datorat descompunerii acizilor grasi.

Avantajele uleiului de krill

Uleiul de krill are nenumarate avantaje, consumarea sa fiind eficienta in special pentru inima, sistemul circulator si pentru functionarea creierului. Acesta reduce semnificativ nivelul trigliceridelor si a  colesterolului rau din sange. Acest aspect este important mai ales pentru ca in astfel se mentin sanatoase arterele, este impiedicata depunerea de colesterol si se imbunatateste activitatea inimii. De asemenea regleaza si tensiunea sanguina. Are multe efecte pozitive deosebite si asupra creierului in special prin faptul ca fosfolipidele pe care le contine se absorb rapid si eficient in membrana celulara a neuronilor. Fosfatidilcolina se situeaza in canalele ionice si are un rol important in semnalizarea celulara prin eliberarea de vectori. Ea produce neurotransmitatorul acetilcolina, care are un rol important din punct de vedere al memoriei pe termen scurt. Cu alte cuvinte uleiul de krill imbunatateste memoria, capacitatea de concentrare si atentia. Sunt observatii conform carora potenteaza buna dispozitie si memoria pe termen scurt.

Astaxantina ajuta si in cazul arsurilor si reduce simptomele arsurilor solare. Sunt dovezi conform carora impiedica formarea cataractelor. Astaxantina este totodata si un antiinflamator foarte eficient care la bolnavii de artrita reduce rigiditatea incheieturilor si durerile articulare.

Astaxantina protejeaza toate membranele celulare, cu un plus in ceea ce priveste mebranele celulelor creierului. Membranele celulelor creierului au o activitate permanenta, fiind astfel permanent supuse actiunii radicalilor liberi. Acest eficient antioxidant ajuta functionarea perfecta a celulelor creierului pentru o minte agera.

Si... da, astaxantina penetreaza bariera hemato-encefalica. Si nu doar ca o patrunde, dar se si integreaza vertical in membrana neuroplasmatica. Atrage si inlatura electronii liberi, tinandu-i astfel departe de fosfolipidele din membrana celulara.

Administrarea

Administrarea corecta depinde de multi factori. De varsta consumatorului, de starea de sanatate a acestuia si de alte circumstante. Urmariti cu atentie indicatiile de pe eticheta ambalajului sau din prospectul de utilizare si consultati un medic, farmacist sau alt specialist in medicina inainte sa incepeti sa o folositi.

Societatile farmaceutice Neptun Tehnology si Bioresources au efectuat experiente clinice in legatura cu uleiul de krill. In  2010, in urma testelor efectuate, uleiul de krll Neptune (NKO) a fost declarat cel mai bun supiment alimentar. In vederea unui dozaj corect se recomanda administrarea cantitatilor folosite pe perioada analizelor clinice. S-a demonstrat clinic ca NKO are efecte benefice asupra inimii, articulatiilor, creierului si asupra organismului femeilor in general.

Autoritatile din domeniul alimentar si farmaceutic nu au stabilit doza zilnica recomandata in cazul acizilor grasi omega-3. In cadrul unor teste clinice s-au administrat pana la 8.000 mg zilnic si nu s-au observat efecte secundare. Alte teste au demonstrat efecte benefice chiar si in cazul in care s-au administrat doar 500 mg zilnic. Rezultatele depind defapt de concentratia de acizi grasi omega-3 si de fosfolipide. Uniii producatori recomanda doze de 1.000 mg zilnic, pentru constitutii fizice medii si pana la maximum 2.000 mg pentru persoane mai corpolente, pentru ca uleiul sa produca efecte pozitive. Administrarea nu poate fi facuta ca la uleiul de peste pentru ca are o biodisponibilitate mult crescuta si se absoarbe mult mai bine la nivelul intestinelor.